om oss

Om Allianskyrkan i Älta

Roligt att du har hittat till Allianskyrkans hemsida!

Hoppas att du också hittar till vår gemenskap. Vi önskar att det som är Allianskyrkan i Älta ska bli ett andligt hem, inte bara för de som är medlemmar utan för alla som har en längtan efter gemenskap, frid och tillhörighet. 

Vi är en församling i Älta som tillhör samfundet Svenska Alliansmissionen. Precis som samfundsnamnet säger är vi en missionerande församling. Vår mission går ut på att berätta om vår tro på Jesus Kristus så att den som hör budskapet ges möjligheten att säga ja eller säga nej.

    Det vi tror på, Jesus Kristus, är någonting riktigt bra. Den tron skapar en gemenskap som sträcker sig över alla åldrar, över kulturer, det är en gemenskap mellan människor och Gud. Som troende personer är vi olika men tron är också den kraft som håller oss samman, Jesus är kittet som gör detta. 

    Samfundet som vi tillhör har ett ledord som är träffande för vad det är vi längtar efter i vår församlingsgemenskap. Det är så här: "Vi vill tillsammans ta emot, formas av och gestalta Jesus Kristus i världen." 

 

Varmt välkommen att besöka och utforska gemenskapen som finns i  Allianskyrkan i Älta. 

Med vänlig hälsning, 

Pastor Jens Helmersson

Personal

Jens Helmersson

Pastor & föreståndare

jens@allianskyrkanialta.se

Sarah Erskine

Församlingsassisten med inriktning barn och familj.

sarah@allianskyrkanialta.se

Svenska Alliansmissionen är ett kristet trossamfund med 145 församlingar och cirka 13 500 medlemmar. Samfundet har arbete i ett 20-tal länder och har runt 30 utsända medarbetare i Sverige och världen. I det arbetet är Allianskyrkan i Älta en del.